zondag 10 november 2013

Een handwerkboek op zondagVandaag geen nieuw boek, maar juist een oudje. Het heet "Wij borduren kruissteek" en er is geen jaar noch een auteur te ontdekken. Wel staat er een uitgeverij vermeld, namelijk A. en H. Bruil te Doetinchem.

Na enige naspeuringen op internet, heb ik ontdekt dat het boekje deel 15 was van een reeks. Deze reeks is ook onder de titel "Hollandse Handwerkuitgaven" bekend en bestond uit een flink aantal delen. Nog weer een andere naam is de Praktische Beyer-serie en dat leidt uiteindelijk naar de Duitse uitgever Otto Beyer in Leipzig.

Inmiddels zijn we in de jaren twintig van de vorige eeuw beland, dus je snapt wel dat er geen auteursrecht meer op deze boekjes kan zijn. Vandaar dat ik vandaag de eerste twee bladzijden aanbied, zodat iedereen mee kan genieten. Hier kun je pagina 1 en 2 downloaden.

3 opmerkingen:

Marian zei

Wat leuk, lief van je om het te delen, dank je wel.

Betsy zei

Oh, wat vind ik dit leuk! Het motiefje met de moeder die staat te wassen, heeft mijn oudste zus geborduurd op een wandkleed toen mijn tweelingzusje en ik geboren werden. Zo leuk om dit motiefje nu hier terug te zien. Dank je wel voor het delen.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Dora zei

Wat leuk. Dit boekje heb ik ook.
Voor die van mij moest je toen 70 ct betalen. Is dus ietsje jonger.

Groeten, Dora