zondag 24 november 2013

Een handwerkboek op zondagIn de bibliotheek vond ik "Het Knippie baby-creatiefboek", waarvan de eerste uitgave al in 1999 werd gedaan door VNU Tijdschriften in samenwerking met Tirion. Dit boek werd tenminste twee keer herdrukt, want ik had de derde druk uit 2004 in mijn handen. Er zijn twee werkbladen bijgevoegd en het boek telt 80 bladzijden.

Het is een afwisselend boek, waarin natuurlijk naaiwerkjes staan. Maar ook borduren komt aan bod, zowel machinaal als met de hand. Verder staan er de nodige applicaties in. Opvallend is wel dat breien en haken geheel ontbreken, dus als je daarvan houdt dan moet je niet in dit boek zijn.

Er komen meer dan tachtig ideeën aan bod. Iets meer dan dan 80 werkjes op 80 bladzijden moeten wel aan de beknopte kant zijn. Dat zijn ze dan ook, het valt vooral op dat er in het geheel geen algemene pagina's zijn. Dat betekent dat je goed moet zoeken. Zie de aanwijzingen voor appliqueren op de hand, zo staat er bijvoorbeeld vermeld bij een patroon. Ik heb deze (summiere) aanwijzingen uiteindelijk wel gevonden, maar ze staan min of meer verstopt bij een naaiprojectje.

Als je ervaren genoeg bent om het zelf uit te zoeken, dan staan er veel goede ideeën in het boek. Na 14 jaar doet het nog niet gedateerd aan. Het is een feest om naar te kijken, kleurrijk en met veel foto's.

Geen opmerkingen: