maandag 6 januari 2014

AllergischVan Shetlandwol ben ik een vest voor mijn moeder aan het breien. Het is voor haar verjaardag en zou dus eigenlijk aan het eind van de maand klaar moeten zijn. Ze heeft de wol zelf uitgezocht, dus ik ben er zeker van dat ze de kleur mooi vindt.

Maar ... ik ben nogal allergisch voor wol en kan er behoorlijk van gaan niezen. Niet te lang breien aan het wollen vest dus en ten tijde van de bestraling ben ik helemaal gestopt zelfs. Ik was bang dat mijn neus verstopt zou raken, terwijl ik elke werkdag tijdens de bestraling een masker moest dragen. Het ademhalen met masker ging niet heel eenvoudig, al hielp het wel dat een aardige laborante gaatjes maakte ter hoogte van mijn neusgaten. Ze hoorde me "piepen" namelijk en dacht dat ik zo makkelijker zou ademen. Het hielp zeker.

Terug naar de vraag of ik het op tijd af krijg. Ik brei er in ieder geval elke dag aan en zoals je ziet schiet het achterpand al op. De voorpanden zijn al klaar. Dan resteren nog de mouwen, die gewoon in boordsteek en tricotsteek gemaakt zullen worden. Het in elkaar zetten en het breien van de randen is de laatste klus. Als het stil is op mijn blog, dan weet je wat ik aan het doen ben!

4 opmerkingen:

Betsy zei

Het wordt een prachtig vest, Miriam. Lastig dat je allergisch bent voor wol, maar als je het breien een beetje verspreid over de week, dan gaat het vast lukken!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

familiesadessaram zei

zeer mooi

oei, dat is niet leuk

Corina zei

dat wordt een erg mooi vest, jammer dat je allergisch voor de wol bent. Sterkte met alles!

Jane Galley zei

It's lovely, and I'm sure your mum will appreciate all the effort gone in to making it. Love the colour