maandag 20 januari 2014

Het vest is af!De laatste steekjes zijn toch een dag later gezet dan ik gepland had, het petrol vest is echter af! Op een geheel zonloze dag heb ik buiten een foto trachten te maken. Dat viel niet mee, al geeft het een indruk. Ik ben van plan om het nat te maken en te spannen, in de hoop dat het iets rechter zal worden. Met name de knoopbiezen baren me een beetje zorgen, omdat ze iets te groot zijn.

Het patroon komt uit het tijdschrift Simply breien 2013 nummer 5 in de Nederlandse vertaling. Het is goed te doen, maar er zitten twee foutjes in:
- Het schema van het ajourpatroontje is in de zevende pen niet geheel correct. Het tweede vakje van rechts behoort geheel ingekleurd te zijn, i.p.v. het tekentje voor twee steken samenbreien te bevatten.
- Er staat bij de voorpanden dat je eindigt met het afkanten van 2x6, 2x7 of 2x8 steken afhankelijk van welke maat je breit. Dat is niet goed. Je kunt bij het achterpand zien hoe je aan het eind wel moet afkanten. In het geval van maat 38/40 heb ik het gecheckt: het behoort 3x7 steken te zijn, dan kom je uit met het aantal steken.

In mijn geval is de knoopbies van beide voorpanden iets te wijd. Als ik het nog een keer zou breien, dan zou ik iets minder dan de voorgeschreven 160 steken opnemen of in de eerste naald een aantal steken minderen.Op de Lijnmarkt in Utrecht vond ik trouwens prachtig passende knopen bij Baars en Van de Kerkhof. Met vooruitziende blik fotografeerde ik ze alvast een paar dagen geleden in de zon. Door het verschil in licht lijken de knopen een andere kleur te hebben dan het vest, maar dat is niet zo.

De kraag van het vest kun je hieronder zien. Ook de kraag is aangebreid en ik denk dat het ongeveer wel het juiste aantal steken zijn. Halverwege ben ik geswitcht van naalden 3,5 naar naalden 3, zodat de bovenkant iets strakker werd. Het oorspronkelijke patroon schrijft overigens naald 3,25 voor.


6 opmerkingen:

AnitaS zei

Je vest is mooi geworden.

Marian zei

Het vest ziet er schitterend uit, mooi patroontje.

Elizabeth zei

Prachtig geworden, Miriam! En dat heb je nog reuze snel gedaan ook, ik vind het een hele klus om zo'n vest in elkaar te zetten.
De schoonheidsfoutjes zie ik niet hoor, maar zelf ben je altijd kritisch op je werk!
Nou, je kunt het vest meteen aantrekken, want ik vind het best (water) koud vandaag....

groetjes, Elizabeth

Betsy zei

Het vest is mooi geworden en wat een prachtige knopen heb je erbij gevonden!
Zo op de foto te zien is er niks mis met het vest, toch?

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Rita Janssen zei

Het is echt wel een prachtig vest geworden in een hele mooie kleur en een leuk patroontje!
Grtjes, rita.

Jane Galley zei

Well done on persevering with the pattern. It's turned out really well, and I am sure it will be well used