donderdag 2 januari 2014

Trollenwol, een winkel in DriebergenAl een poosje stond een bezoek aan Trollenwol op mijn wenslijstje. Kort geleden had ik dikke wol nodig voor een sjaal en kwam het ervan. Het is echt een prachtige winkel met een grote sortering. Ze schrijven zelf op hun website dat ze gespecialiseerd zijn in Scandinavisch brei-design en dat lijkt me te kloppen. Ze hebben de mooiste garens om mee te breien, zowel dun als dik. Aan dat moois hangt natuurlijk over het algemeen wel een prijskaartje ....

Zoals je ziet kwam ik thuis met drie bollen van bovenstaande IJslandse wol voor een sjaal. Zelf kan ik niet zo goed tegen wol (allergisch en vind het al gauw kriebelen), maar het lijkt me een lekkere dikke sjaal te worden. Dat is nou precies de bedoeling van de ontvangster, dus dat zit wel goed. Nu een patroon zoeken. Wordt het de Chunky Woven Scarf van Torya Winters of kies ik voor de Chunky Beginner’s Scarf van Linda Wilgus? We zullen zien, eerst maar eens een vest voor mijn moeder breien.

NB Als je Trollenwol daadwerkelijk wilt bezoeken, dan is het goed om te weten dat de winkel iets achteraf ligt. Niet helemaal aan de straat dus. Het huisnummer is 91, dat helpt ook bij het zoeken.

Geen opmerkingen: