Vandaag weer een eenvoudig recept namelijk voor wentelteefjes. Niet echt iets voor een kerstdiner, wel leuk om te maken als lunch bijvoorbeeld met (klein)kinderen in de kerstvakantie. Wat je zonder meer nodig hebt is oud brood. Normaal heb ik dat eigenlijk nooit, maar door een volle vriezer belandde er een aantal sneetjes in de koelkast.
Wentelteefjes
Klop een ei los in een kom en doe er een scheut melk bij. Ongeveer een half glas is genoeg. Roer het ei en de melk goed door elkaar. Laat nu een sneetje of vier oud brood weken in dit mengsel. Het brood zuigt zich heel snel vol, dus keer het eerst en dan hup, het volgende sneetje. Bak het brood aan beide kanten in een koekenpan waarin je een klontje margarine of boter hebt laten smelten of een klein scheutje olie ingeschonken hebt.
Ondertussen maak je een beetje kaneelsuiker, door kristalsuiker en wat kaneelpoeder te mengen. En dan ... smullen maar!
9 uur geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten