zaterdag 13 oktober 2012

CAL (deel 7 en slot)


Vandaag volgt het laatste deel van het patroon. Onderweg zijn de meehakers voor onverwachte problemen komen te staan en voor een deel heb ik daar ook van gehoord. Gelukkig is het meestal opgelost en wordt het uiteindelijk een mooi kleed!

De foto hierboven kan ik nu niet over doen, omdat het donker is. Maar er zitten in het midden tussen de twee punten in een paar sliertjes dubbel (kettingen van 6 lossen). Dat kan beter, eigenlijk kunnen die sliertjes wel liggen zoals het hoort. Toch is aan het eind spannen de oplossing voor veel kleine probleempjes. Zodra ik het kleed heb vastgezet, zal ik een foto van het eindresultaat laten zien. Ik ben benieuwd naar jullie werk!

Toer 56: 7 vasten, 6 lossen, 1 stokje in elk van de 8 stokjes, 1 stokje in de ketting, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde ketting, 1 stokje in elk van de 8 stokjes, 6 lossen. Herhaal.
Toer 57: 5 vasten, 6 lossen, 9 stokjes in de volgende 9 steken, 1 stokje in de ketting, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde ketting, 9 stokjes in de volgende 9 steken, 6 lossen. Herhaal.
Toer 58: 3 vasten, 6 lossen, 10 stokjes met steeds 1 losse ertussen, 2 lossen, 10 stokjes met steeds 1 losse ertussen, 6 lossen. Herhaal.
Toer 59: 1 vaste, 6 lossen, 1 stokje in het eerste stokje, (3 lossen, 1 stokje overslaan, 1 stokje in het volgende stokje) 4x, 3 lossen, 1 stokje in de ketting van 2 lossen, 3 lossen, 1 stokje in dezelfde ketting, (3 lossen, 1 stokje overslaan, 1 stokje in het volgende stokje) 5x, 6 lossen. Herhaal.
Toer 60: 1 vaste, 4 stokjes en 1 vasten in elk vakje van 3 lossen tot de punt. Dan 2 vasten in het middelste vakje, 8 lossen. Haal de naald uit het werk en steek in de laatste vaste. Maak een ring door de draad door te halen. 13 vasten in de ring. 1 vaste in het middelste vakje, 1 vaste, 4 stokjes en 1 vaste in elk vakje. Herhaal.
NB Kijk ook even naar de foto voor deze laatste toer. Het klinkt veel ingewikkelder dan het is.

Succes!

4 opmerkingen:

Aty zei

Dank je wel voor het laatste deel. Ja het wordt zeker mooi. Fijn weekend. Groetjes.

Anoniem zei

Leuk het laatste deel ik haak met heel veel plezier aan het kleed en ik hoop dat ik het kleed straks goed op kan spannen voor een mooi eindresultaat.
Dank je wel voor deze leuke meehaaker.
hartelijke groet Marjolein

Hetty zei

Bedankt voor het laatste deel,de laatste loodjes.
We gaan weer verder.
Groetjes Hetty.

Jacqueline zei

Ik loop een beetje achter met de CAL. 't Was een beetje te druk. Maar weer bedankt voor dit deel! Ik vind het leuk om mee te doen!