vrijdag 8 november 2013

Dubbelbreien (1)



Afgelopen zondag besprak ik het boek van Arne&Carlos en vertelde dat daarin o.a. het dubbelbreien aan bod komt. Van de week heb ik daarmee geëxperimenteerd en ik zal meteen zeggen dat het aanvankelijk niet meeviel. Hierboven zie je hoe het aanvankelijk werd. Misschien wel grappig, maar zeker niet de bedoeling. Aan de achterkant zag het breisel er zo uit.



Een dag later, keek ik nog eens goed in het boek. Ook naar de foto's, die ik als niet zo visueel ingesteld mens een beetje had verwaarloosd. Bij bestudering van de foto's, viel het muntje. Arne en Carlos hanteren de continentale methode van breien! Het maakt normaal niet uit, maar als je dubbelbreit dus wel. Nou kan ik een beetje continentaal breien, maar met de averechte steek heb ik dan nog veel moeite. Ik bleef dus maar op de vertrouwde manier breien.



Ja hoor, na wat zoeken op internet lukte het. Er zijn nogal veel filmpjes op YouTube waarin de techniek wordt uitgelegd. Daarbij hielp vooral de tip om bij de averechte steek twee draden tegelijk naar voren te leggen en bij de rechte steek twee draden naar achteren. Inmiddels was duidelijk dat het netter werd op wat dunnere naalden. Nu nog een fatsoenlijke kantsteek leren maken en dan ga ik een poging doen om een patroontje in te breien. Als het lukt, dan zal ik hier verslag doen.

2 opmerkingen:

Hobbyrita zei

Ook ik wil het nog eens uittesten, maar simpel lijkt het toch niet, alhoewel ik in mijn leven al heel veel heb gebreid!
Maar het is je gelukt, proficiat!
Grtjes, rita.

Elizabeth zei

Nou, goed dat ik dit lees bij jou!
Want ik wil het ook nog uit gaan proberen (als het schip met tijd de haven binnen komt..)
Paula heeft ook een handig filmpje gemaakt over dubbelbreien, ik weet niet of je het kent...
http://souvenirdemavie.blogspot.nl/2013/03/dubbelbreien-tutorial.html

Groetjes van Elizabeth