zondag 8 januari 2023

Blauwe putten

In de kern van Amerongen zagen we een opmerkelijke blauwe rand rond een put in de goot. En even later midden op straat nog weer zo'n put of rooster met een blauwe omlijsting. Nogal opvallend en we hadden geen enkel idee waar dit goed voor was. In ieder geval niet voor de mooiigheid, want om nou te zeggen dat het een fraai gezicht is ...
Thuisgekomen is het fenomeen nader onderzocht, want een beetje intrigerend is het wel. Het mooie van internet is dat je met de goede zoekwoorden bijna alles kunt vinden, dit dus ook. In Amerongen blijken ze bezig te zijn om het dorp regenwaterproof te maken. Het regenwater gaat via zo'n rooster met blauwe rand in een infiltratiebuis. De infiltratiebuis zorgt ervoor dat het regenwater niet in het somtijds overbelaste riool terecht komt, maar in de grond verdwijnt. Ach ja, weten jullie dit ook weer :)

4 opmerkingen:

ireneinhetatelier zei

Zulke dingen vind ik écht leuk om te weten. Als je zoiets ziet wil je er toch meer over weten? Bedankt voor het opzoeken!

Gonda Westra-Steursma zei

Wat goed van de gemeente Amerongen en wat fijn dat je er op zo'n manier achter kunt komen. Weten wij dat ook weer!

conny's quilts en creaties zei

Leuk dat je dat hebt uitgezocht. Zo maakt men inzichtelijk hoe belangrijk het is wat er met het regenwater wordt gedaan. Hopelijk hebben we straks genoeg grondwater om weer een droge zomer aan te kunnen. Regen genoeg de laatste tijd.

Elizabeth zei

Leuk om te weten! Ik vind het niet eens zo lelijk staan hoor...